Έχει μια πολύ σημαντική πορεία στο θέατρο, ωστόσο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, μέσα από τη συμμετοχή του στο σίριαλ Σασμός και τον ρόλο του αστυνομικού, «Αντώνη Φραγκιαδάκη».Υπηρεσίες διαδικτυακής ροής τηλεοπτικών εκπομπών
Ο λόγος για τον Δημήτρη Ήμελλο, για του οποίου την προσωπική ζωή δε γνωρίζουμε πολλά.
Ο καταξιωμένος ηθοποιός στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένος, ενώ από τον γάμο του έχει αποκτήσει του έναν γιο, τον Φοίβο, ο οποίος είναι 24 χρόνων και, μάλιστα, τον έχουμε δει στον Σασμό.
Ο 24χρονος νεαρός είναι ο γιος που απέκτησε σε ηλικία 30 ετών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Greenwich University, έχει κάνει μεταπτυχιακό στο τμήμα Σκηνοθεσίας του πανεπιστημίου Bolton κι έχει δουλέψει σε πολλές ταινίες μικρού μήκους, αλλά και σε μια μεγάλου μήκους.
Ο νεαρός έχει κάνει μια μικρή εμφάνιση σε επεισόδιο του Σασμού στον πρώτο κύκλο της σειράς, συγκεκριμένα στην κηδεία του «Πετρή».
«Η οικογένεια ήρθε μαζί με όλα τα άλλα στη ζωή μου. Πήγα στη Μόσχα, επέστρεψα κι έκανα κατευθείαν παιδί. Έγινα μπαμπάς 30 χρόνων. Η δουλειά η δικιά μας έχει κάτι πολύ βάρβαρο για τα παιδιά.
Όλα τα παιδιά είναι σαββατοκύριακο με τους γονείς του. Εμάς σαββατοκύριακο είναι η δουλειά μας. Όταν πάνε τα παιδιά στα πάρτι με τους γονείς τους, το δικό σου παιδί δε σε έχει και νομίζω ότι έλειψα πολύ στον γιο μου.
Κι εκείνος μου έλειψε πολύ και προσπαθήσαμε αργότερα να καλύψουμε το κενό με έναν τρόπο», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Ήμελλος σε παλιότερη του συνέντευξη.
Δημήτρης Ήμελλος: Ο ρόλος στον “Σασμό”, ο “Άγιος Παΐσιος”, η άγνωστη προσωπική ζωή και οι σχέσεις με τον γιο του και η στροφή στο θέατρο
Δημήτρης Ήμελλος: Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Κυψέλη, το 1967. Ο Δημήτρης Ήμελλος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους και καλούς ηθοποιούς της γενιάς του και αυτή την στιγμή το κοινό τον απολαμβάνει μέσα από την καθημερινή τηλεοπτική σειρά του ALPHA, “Σασμός”.
Ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος πρωταγωνιστεί σε μία ιδιαιτέρως δημοφιλή σειρά, με το τηλεοπτικό κοινό να παραμένει “πιστό” στους δείκτες του, προκειμένου να παρακολουθεί την αγαπημένη του σειρά με μεγάλη αγωνία. Το όνομα του Δημήτρη Ήμελλου έχει πάρει τέτοια δημοσιότητα, που είναι ένα από τα πιο αναζητήσιμα ονόματα στον διαδίκτυο.
Ο Δημήτρης Ήμελλος έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό το οποίο ζητά να μάθει πληροφορίες για την ζωή του. Η καταγωγή του είναι από τη Νάξο και από τους δυο του γονείς, από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο.Υπηρεσίες διαδικτυακής ροής τηλεοπτικών εκπομπών
Δημήτρης Ήμελλος: Οι σπουδές στην νομική και η στροφή στο θέατρο
Ο Δημήτρης Ήμελλος εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου όταν σπούδαζε ακόμη Νομική και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε και συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.
Στο θέατρο έχει παίξει σε μεγάλες παραγωγές όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια, Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων κ.α.
Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά και έχει επίσης υπήρξε καθηγητής στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.
Ο Δημήτρης Ήμελλος έχει τιμηθεί με βραβρείο Χορν το 2001, για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού “Αθηνόραμα” με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ερμηνεία του στο έργο του Μπουλγκάκοφ “Μολιέρος”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 2007-08 στη σειρά του ALPHA, “Το 10”, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.
Η πορεία του στον κινηματογράφο είναι επίσης μεγάλη μέχρι σήμερα με τις εξής συμμετοχές: Αλιόσα του Θανάση Σκρούμπελου (1999), Beautiful people του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη (2002),
Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου (2004), Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2005), Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2008), Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα (2011), Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου (2017), Η δουλειά της του Νίκου Labot (2018), Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντετμαν (2020).