Πόσα σκυλιά βλέπετε στην εικόνα; Μεγάλη δοκιμασία για την ψυχική σας ηλικία
Αν δείτε 4 σκυλιά, η ψυχική σας ηλικία είναι μεταξύ 20 και 25 ετών. Είστε καλλιτεχνικός και λογοτεχνικός τύπος ατόμου. Θέλετε να δείτε τα πράγματα από μια νέα προοπτική και συχνά πηγαίνετε σε συναυλίες και προωθείτε βιβλία. Το θορυβώδες περιβάλλον δεν σας ταιριάζει και θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας νέο με απλές σκέψεις.
Εάν δείτε 5 σκυλιά, ο εγκέφαλός σας είναι μεταξύ 25 και 30 ετών. Είστε η επιτομή της απλότητας. Δεν θέλετε να περιπλέξετε τα πράγματα, είτε πρόκειται για ερωτική σχέση είτε για απλά πράγματα όπως το δείπνο. Ο κοινωνικός σας κύκλος είναι μικρός, οπότε οι πιθανότητες να βρεθείτε σε κάποιο πρόβλημα είναι μικρές.
Εάν δείτε 6 σκυλιά, το μυαλό σας είναι μεταξύ 30 και 40 ετών. Είστε λίγο ντεμοντέ και προσεκτικοί, αλλά και ένα άτομο που πολλοί άνθρωποι μπορούν να εμπιστευτούν. Οι φίλοι συχνά ζητούν συμβουλές από εσάς επειδή θεωρούν ότι είστε ώριμοι και σταθεροί. Είστε προσιτοί και προσγειωμένοι άνθρωποι.
Εάν δείτε 7 σκυλιά, είστε κυριολεκτικά παιδί. Είστε πολύ αφελείς, αλλά ταυτόχρονα απλοί και ευγενικοί, όπως τα παιδιά.
Μαγευτικός ναός: Η ελληνική εκκλησία που είναι χτισμένη πάνω σε σπηλιά και από κάτω της τρέχουν νερά από πηγές
Υπάρχει ένας μαγευτικός ναός στη χώρα μας που κατακλύζεται από πιστούς. Ποια είναι η ελληνική εκκλησία που είναι χτισμένη πάνω σε σπηλιά και από κάτω της τρέχουν νερά από πηγές;
Πρόκειται για τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό.
Δείτε το βίντεο:
Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική. Το δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον.
Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός, η «Παναγία η Κεφαλαριώτισσα», η οποίος καταστράφηκε στις 28 Μαΐου του 1918 από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό.
Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι. Το πόσο ισχυρή ήταν το δείχνει το γεγονός ότι έσπασαν τζάμια σπιτιών και καταστημάτων στο Άργος και στο Ναύπλιο.
Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους
Μετά την καταστροφή του παλιού ναού, πολλοί Αργίτες δραστηριοποιήθηκαν με σκοπό την ανέγερση ενός νέου ιερού ναού. Στην προσπάθεια αυτή, προσέφεραν τα μέγιστα και οι Αργίτες μετανάστες στην Αμερική. Οι εργασίες ανέγερσης διήρκεσαν δύο χρόνια από το 1922 έως το 1924.
Κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, θέλησαν οι κατακτητές να κτίσουν στην στέγη του ναού αντιαεροπορικό πυροβολείο και να κόψουν τον μεγάλο πλάτανο που υπήρχε δίπλα ώστε να μην εμποδίζει την λειτουργία του πυροβολείου.
Μετά από παρέμβαση όμως, του ιερέα Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου στον Γερμανό διοικητή Ντάσιγγερ, απετράπη τόσο η κατασκευή του πυροβολείου όσο και η κοπή του πλάτανου. Σε αυτόν τον πλάτανο τα χρόνια πριν την επανάσταση του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, συγκέντρωνε Έλληνες και τους προετοίμαζε για τον αγώνα κατά των Τούρκων.
Την σπηλιά δε όπου είναι κτισμένη η εκκλησία, την χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο και κρυφό σχολειό τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Αυτό που σεβάστηκε όμως, ο Γερμανός κατακτητής, δεν σεβάστηκαν οι Έλληνες στις μέρες μας και έτσι, δυστυχώς, ο γέρο-πλάτανος δεν υπάρχει πια. Οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του ναού συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Μέσα στο σπήλαιο, βάθους 110 μέτρων, έχει κτιστεί ένα προσκύνημα ονομαζόμενο Γολγοθάς.
Στο ίδιο σπήλαιο υπάρχει βράχος που κρέμεται από την οροφή και σταματά λίγο πάνω από το έδαφος. Το 1972 έγιναν ανασκαφές στο εν λόγω σπήλαιο, που έφεραν στο φως ευρήματα της παλαιολιθικής εποχής.








